Apollo Crews Arike Ogunbowale Chiney Ogwumike Giannis Antetokounmpo Kamaru Usman Latest Milwaukee Bucks NBA Russell Okung

Nigerian urheilijat, mitä "Kreikan Freak" MVP merkitsisi – The Undefeated

Nigerian urheilijat, mitä "Kreikan Freak" MVP merkitsisi - The Undefeated

Giannis Antetokounmpo menee moniin nimiin. "Kreikan Freak" niille, jotka rakastavat urheilijan lempinimiä. Useless ”Giannis” niille, jotka kieltäytyvät oppimasta lausumaan etnisiä nimiä. Ja "Freaky Greeky" niille, jotka ovat – tai onko se "hirveä"? – Erittäin erityinen Ystävänpäivä -lahja, jonka Milwaukee Bucks eteenpäin sai kerran.

Se, mitä hän ei mene, on kuitenkin "Giannis Adetokunbo."

24-vuotias, jossa hänen kuusi All- Tähtien esiintymisiä ja All-NBA-valintoja sekä viiden parhaan jersey-myynnin tunnetaan parhaiten 13-kirjaimella, jotka ovat hänen jersey-selkänsä takana, ja jotka tekivät hänelle yhden NBA: n suurimmista tähdistä. "Antetokounmpo" ei kuitenkaan ole hänen nimensä.

Joulukuussa 1994 Antetokounmpo syntyi Ateenassa, Kreikassa, Nigerian maahanmuuttajille Charlesille ja Veronica Adetokunbolle. Hän meni ”Giannis Adetokunbon” elämäänsä 18 vuoden elämässään, kunnes se muutettiin nykyiseksi oikeinkirjoitukseksi, kun hän sai Kreikan passin toukokuussa 2013, useless kuukautta ennen kuin Bucks oli laatinut 15. vuosikymmenen.

Koska monet eivät voineet lausua nuorten orkesterin sukunimeä (Bucksin oli annettava sen foneettinen oikeinkirjoitus yötyönä), Antetokounmpo tuli nopeasti "kreikkalaiseksi murheeksi". alkuperää, se hävisi nopeasti, koska Antetokounmpo ei ollut etnisesti kreikkalainen, vaan Nigerian poika. Ja että hänellä oli hyvin Nigerian sukunimi.

”Adetokunbo”, Famer Hakeem Olajuwonin ammattilaisen koripallohalli, joka kertoi äskettäin The Undefeatedille, on peräisin länsi-Afrikan jorubalaisista, mikä tarkoittaa, että ”kruunu on palannut ulkomailta . ”Ghanan tutkijan Adelaide Arthurin, BBC Newsille vuonna 2016, mukaan" Adetokunbo "on" Joruban nimi, joka annetaan usein ulkomailla syntyneelle lapselle. "

'Kreikan Freak' haluaa palata Hänen Nigerian juurensa Lue nyt

Mutta nyt kun Antetokounmpo on suosikki voittaa tämän vuoden NBA MVP-palkinto NBA-palkintojen näyttelyssä maanantaina, hän voisi liittyä harvaan ryhmään nigerialaisia ​​voittaakseen oman urheilun huippupalkinnon. Viidestä suuresta amerikkalaisesta urheilusta (NBA, NFL, MLB, NHL, WNBA) useless kaksi nigerialaista – Olajuwon (1994) ja WNBA-pelaaja Nneka Ogwumike (2016) – ovat koskaan voittaneet MVP-palkinnon.

Ennen NBA-palkintoja Näytä, The Undefeated puhui Nigerian laskeutuneiden urheilijoiden kanssa Antetokounmpon uran seuraamisesta tähän saakka, ja mitä Nigerian kollegansa voitti MVP: lle, merkitsisi heille ja heidän yhteiselle kulttuurilleen. Ryhmään kuuluu ammattimainen painija Sesugh “Apollo Crews” Uhaa; UFC: n paino-mestari Kamaru Usman; NFL loukkaava lineman Russell Okung; ja WNBA-pelaajat Chiney Ogwumike ja Arike Ogunbowale.

Sesugh 'Apollo Crews' Uhaa | WWE

Sesugh 'Apollo Crews' Uhaa tunnustaa kari ennen WWE Rawia

Tänä vuonna aloin kuulla lisää ja oppia lisää hänestä. Tapa, jolla hän tässä korkeudessa pystyi käsittelemään palloa näin, ja hän on vain usean uhkan pelaaja. Vaikeaa valvoa sellaista. Se on hybridiurheilijan tyyli; Haluan verrata sitä siihen, miten työskentelen kehässä: hybridi, aivan erilainen kuin kaikki muut. On harvinaista, että näissä korkeuksissa on sellaisia ​​miehiä, jotka käsittelevät palloa näin. Ja useless kaikki ympärillä oleva ilmiömäinen urheilija.

Vanhempani ovat nigerialaisia ​​ja tulivat Yhdysvaltoihin ennen kuin olin edes syntynyt, joten voin suhtautua siihen siihen. Luulen, että tietäen, kuinka Nigerian vanhemmat ovat ainakin minulle, tiedän, että minun on pakotettu tekemään muita asioita kuin ammatillinen paini. Ei ole tavallista nähdä paljon nigerialaisia ​​tällaisessa urheilussa, olipa painija, koripalloilija; tavallisesti näet lääkärit, asianajajat ja tällaiset asiat. Jotta NBA: ta voisi murtautua Nigerian yksinään, se on mahtava. Näet paljon poikia – tänä vuonna MMA: ssa on myös pari nigerialaista, jotka puhkesivat. On hienoa nähdä paljon nigerialaisia, jotka tekevät muutakin kuin lääkäreitä ja lakimiehiä, mikä ei tietenkään ole mitään sitä vastaan, mutta tiedän, että se ei ole tavallista, jos olemme tekemässä tiettyjä tällaisia ​​asioita.

juuri äskettäin huomannut Giannis oli Nigerian vanhemmat. Joten mielestäni tämä herätti hieman enemmän kiinnostusta häntä kohtaan. Se on vain yksi näistä asioista: Näet jonkun Nigerian vanhempien tai nigerialaisten syntyperän, ja minusta tuntuu siltä, ​​että olisit sellainen saalis tai sidos siihen henkilöön välittömästi. Tai luonnollisesti haluat vain seurata heitä ja nähdä, miten heidän uransa menee.

Russell Okung NFL

Los Angelesin laturien hyökkäävä ratkaisu Russell Okung (76) nostaa nyrkkinsä kansallisen hymnin aikana ennen NFL-jalkapallopeliä Tennessee Titansia vastaan ​​Wembleyn stadionilla Lontoossa, sunnuntaina 21. lokakuuta 2018.

AP Photograph / Tim Eire

Seuraan jokaista afrikkalaista pelaajaa, jonka en voi. En yleensä ole NBA-fani. En katso monta urheilua. Mutta kun näet oman, koska olen kotoperäinen Nigeriassa, kukoistava ja todella hyvin, se saa minut innostumaan koripallosta. Innolla ymmärrän Nigerian kansan, afrikkalaisten, taistelun maailmanlaajuisesti. Joten kun näen ihmisiä, kuten Giannis menestyy tällä alalla, tai muita ihmisiä, jotka tekevät samoin omilla aloillaan, olen suuri fani välittömästi.

Menin Nigeriaan pari kuukautta sitten ja kuulin hyvän sanonnan: nigerialaiset ovat suurimmat lahjakkuuden viejät. Tämä tarkoittaa sitä, että lähetämme kaikki resurssimme ympäri maailmaa ja onnistumme kaikessa, mitä teemme. Minulle, kun Giannis voittaa, se on merkki siitä, mitä ihmiset voivat saavuttaa, kun heille annetaan asianmukaiset resurssit ja rakenne onnistumaan.

Chiney Ogwumike | WNBA

Los Angeles Sparksin Chiney Ogwumike # 13 reagoi peliin pelin aikana New York Libertyä vastaan ​​15. kesäkuuta 2019 Los Angelesissa sijaitsevassa STAPLES Centerissä

Juan Ocampo / NBAE Getty Imagesin kautta

Näin hänen nimensä, ja olin kuin "Oi, se on Nigerian: Antetokounmpo. Mutta Giannis, se on kreikkalainen. ”Hänen tarinaansa oli todella kiinnostunut. Olen oppinut hänen perheestään ja hänestä tuli heti hänen fanejaan päivä, jona hänet valmisteltiin, varsinkin koska mielestäni heillä on poikia. Olemme perheen, nigerialaisen, neljän tytön, ja me kaikki olemme koripallon liiketoimintaa. Joten, minusta tuli heti fani, Day One, kun hän oli pieni merkkipapu.

Hän on parasta pelaajaa NBA: n aikana. Hän on lisännyt niin paljon lihaspainoa ja hienosäätänyt kehoaan niin, että hän ei enää ole useless Kreikan Freak, vaan hän on pysäyttämätön. Hän ei ole kumma urheilija, hän on vain kummajainen pelaaja, joka laajentaa pelinsä, sitkeyttä. se on melkein kuin afrikkalaisen luonnonvaraisen hylkäämisen määrittäminen, mutta sitten myös muutat sen uudenikäisen pelin kanssa monipuolisuuteen. Hän on lopullinen huijauskoodi.

Giannis ei ole vain hetki, jos hän voittaa, se on myös hetki mantereelle. Jos katsot, mitä Afrikan koripalloilijat tekevät juuri nyt, ei vain Giannis. Jos katsot Serge [Ibaka] ja Pascal Siakamin ja Masai Ujirin, ja siskoni [Nneka Ogwumike] on tietysti ollut mukana. Ja se on jopa suurempi kuin urheilu. Afrikkalaiset voivat nyt jatkaa intohimonsa niin, että heidän vanhempansa tukevat niin paljon eri tapoja. Ja sitten yhtäkkiä nämä asiat eivät ainoastaan ​​muuta heidän elämäänsä, vaan heistä on tulossa eniten hallitseva asia, mitä he tekevät. On melko hienoa nähdä, miten se on hieno hetki paitsi Gianniselle, joka jo paljasti, että hän todella haluaa hyödyntää enemmän Nigerian juuriaan, koska kun hän menee kotiin, se on Nigerian talossa. Se ei ole useless Giannisille, vaan koko mantereelle. Koripallo on saapunut afrikkalaisille. Se on useless valtava hetki, että meidän on hyödynnettävä vain mahdollisuuksien luomista niille, jotka voivat todella muuttaa peliä.

Kamaru Usman | UFC

Nigerian painija Kamaru Usman osallistuu punnitukseen Santiagossa Chilessä

EPA / MARIO RUIZ

Hän on nigerialainen. Tiedän, missä kaikki nigerialaiset ovat. Pidämme silmällä toisiamme. En voi lainata tilastoja täysin sinulle, koska en seuraa sitä tarkasti, mutta tiedän mitä hän tekee siellä. Ja pidän silmälläni. Minä pidän silmällä uutisia, kaikki otsikot, joita hän tekee. Ja useless hämmästyttävät asiat, joita hän tekee. Nigerilaisina se on useless jotain meistä. Ei ole väliä missä me olemme, meillä on taipumus löytää toisiamme ja pyrimme pitämään tiiviisti toisiamme, koska se on niin intohimoinen kulttuuri ja maa, ja me useless painostamme toisiaan kohti.

Juuri nyt olen hyvin on vaikuttunut siitä, miten hän käsittelee kaikkea, mikä on nyt hänen tiensä. Koska on paljon ihmisiä, jotka ajattelevat, että kun olet onnistunut tai kun olet valokeilassa, tiedotusvälineet, julkinen silmä, että sinun täytyy tehdä kuten jotkut ennen kuin olet tehnyt. Riippumatta siitä, onko se luonnonvarainen, kun se jää kauas elämäsi ulkopuolelle urheilun ulkopuolelle, vai onko se juuri sinun elämäsi tuomioistuimessa ja miten teet asiaa tuomioistuimessa. Olen vaikuttunut siitä, miten hän käsittelee sitä; hän on edelleen itse. Ja minusta tuntuu siltä, ​​että olen samalla tavalla.

Tällä hetkellä me [Nigerians] ovat kuumia. Ja juuri juuri nyt, olemme olleet niin. Mutta nykypäivän yhteiskunnassa muut nigerialaiset pyrkivät jostain syystä saamaan meille negatiivisen valon. Teemme aaltoja kaikkialla, olipa kyse sitten elokuvista tai kuvaruudusta, vai olemmeko taisteluissa, vai olemmeko koripallossa tai jalkapallossa, me teemme suuria suuria aaltoja. Ja näet kaikki myönteiset asiat, joita lapset ja ihmiset Nigerian alkuperästä tekevät nyt. On hämmästyttävää ja on hienoa nähdä, ja se merkitsisi paljon kansakunnallemme edelleen motivoimaan meitä kaikkia.

Arike Ogunbowale | WNBA

Dallas Wingsin pelaaja Arike Ogunbowale (24) tuo pallon ylös tuomioistuimeen WNBA-pelin aikana Atlanta Dreamin ja Dallas Wingsin välillä 24. toukokuuta 2019 State Farm Arenassa, Atlanta, GA.

Rich von Biberstein / Icon Sportswire

Ilmeisesti hän on hämmästyttävä pelaaja. Hän on todella auttanut asettamaan Milwaukeen takaisin kartalle koripallolla. Minä olen Milwaukeestä, joten hype, että se on, kun menen kotiin, kaikki rakastavat häntä.


Blake Griffin T-paita lähettää sosiaalisen median väsymykseen Lue nyt


Danny Greenin mestaruuskisan sisäpuoli Lue nyt

Hän näyttää sen niin vaivattomalta. Ilmeisesti paljon laukauksia hän on kovia, ja hänellä on hämmästyttäviä ihmisiä puolustamassa häntä, mutta hän vain näyttää sen niin vaivattomasti milloin tahansa. Ja pidän siitä.

Nigerian syntyperää on paljon suuria urheilijoita. Siellä on niin paljon urheilijoita. Pelkästään tämän arvostetun palkinnon saaminen ja sen taustan saaminen olisi vain hämmästyttävää joukkueellesi, kulttuurillesi ja yhteisölle.

Jos näet nigerialaisen, joka pelaa ammattimaisesti tai pelaa mitä tahansa, olet juurtunut heille; riippumatta siitä, ovatko he kilpailijaa, aiotte kunnioittaa heitä ja haluavat, että he onnistuvat, koska, kuten sanoin, yhteisö on vahva ja mielestäni pysymme yhdessä ja tuemme toisiaan.

Liner Notes

Undefeated vanhempi NFL-kirjailija Jason Reid ja vanhempi urheilutekijä Jerry Bembry osallistui tähän raporttiin.

Martenzie on The Undefeatedin vanhempi tutkija. Hänen suosikki elokuvallinen hetki on, kun Django sanoi: "Haluatko nähdä jotain?"